Een verrijking

De filosofie van Gallery Bell’Arte luidt: “een verscheidenheid in fascinatie, steeds op zoek naar lokale, nationale en internationale kunstenaars, die vooral figuratief en abstract werken”. Voor Doret Huibers is beeldhouwkunst een aparte, eigentijdse vorm van expressie. Er is werk van onder andere: Chris Tap, Joris Gaymans, Arvid, Carlos Mata, Emile Cornelis, Albert Niemeyer, Gerti Bierenbroodspot, Luigi Galligani, Pépé Grégoire, Jan Desmarets, Peter Harskamp, Eddy Roos, Arthur Spronken, Francesca Zijlstra, Fioen Blaisse and Jan Verschoor.

Het monumentale pand

Gallery Bell’Arte ging in 1993 in de binnenstad van Maastricht van start als eerste beeldengalerie van Nederland met werken van beroemde beeldhouwers.
In 1997 verhuisde de Gallery naar het door een beeldentuin omgeven, schitterende, witte, monumentale pand aan de Jekerweg aan de rand van het centrum. Om een totaalbeeld van de te exposeren kunstwerken te creëren werd over twee etages een overzichtelijke expositieruimte ontworpen.

De keuze van kunstenaars, waarvan er velen al vanaf 1993 met Doret samenwerken, staat garant voor kunst met bezieling. Als galerie-eigenaresse en door haar jarenlange ervaring is Doret Huibers natuurlijk bij uitstek het aanspreekpunt voor advies over aankoop van kunstwerken, of uitbreiding van een kunstcollectie. Voor het in opdracht laten vervaardigen van kunstwerken is zij ook de aangewezen persoon. Zij geeft haar adviezen niet alleen aan particuliere kunstverzamelaars, maar ook aan bedrijven. 

In april 2015 werd in het hotel de tweede vestiging van de Maastrichtse Gallery Bell’Arte geopend. De filosofie achter Bell’Arte laat zich omschrijven als ‘verscheidenheid in fascinatie’ op zoek naar lokale, nationale en internationale kunstenaars, figuratief en abstract werkend.

Tijdens de opening werd in de serre van het Kurhaus het bijzondere, speciaal voor het Kurhaus ontworpen, ‘Grote Vogeltjesplafond’ van Gerti Bierenbroodspot onthuld. Het werk is een zeeblauw plafond bezaaid met speciale vogels met hun Latijnse benamingen. De sfeer van het plafond zal overgaan in de prachtige zee met de vogels die meevliegen.

Door het gehele Kurhaus en buiten op de terrassen zal permanent kunst van Gallery Bell’Arte geëxposeerd worden. Dit zullen wisselende exposities zijn van zowel schilderijen, foto’s, als beelden in glas, brons, steen en rvs. De galerie exposeert namen als Ans Markus, Pépé Grégoire, Jan Desmarets, Emile Cornelis, Luigi Galligani, Ans Zondag, Gerti Bierenbroodspot, Arvid, Joris Gaymans, Albert Niemeyer, Francesca Zijstra en Carlos Mata.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *